Tuzlanska predizborna kampanja: SDP „brani jezera“ od privatizacije, Berbić demantuje glasine!

by admin
| 15:07
1806_panonska

Sudeći po prvom ovogodišnjem predizbornom saopštenju tuzlanskog SDP-a, jedan od glavnih aduta ove stranke u predstojećim lokalnim izborima bit će „odbrana Panonskih jezera“.

Slično je bilo i u predizbornoj kampanju u proteklim lokalnim izborima, kada su iz SDP-a potencijalne glasače obasipali informacijama da će Salko Bukvarević u slučaju pobjede, tobože zatrpati Panonska jezera i tako armiji posjetitelja ovog kompleksa uskratiti ljetne radosti.

Da u SDP-u nikada nisu imali dokaza za takvu Bukvarevićevu izjavu, potvrdio je i sam načelnik Jasmin Imamović, koji je prilikom ovosedmične prezentacije trećeg Panonskog jezera, nagovjestio ono što ćemo čitati nekoliko dana poslije u saopštenju tuzlanskog SDP-a.

– Prije prošlih izbora smo imali prijetnje da će jezera zatrpati, ali nismo imali dokaze u video i audio materijalu da je to rečeno. Sada su izrečene prijetnje da se to javno dobro planira privatizarati, za šta imamo dokaze, a koje ćemo uskoro prezentirati na posebnoj press konferenciji – istakao je tokom prilikom prvi čovjek Općine Tuzla, (in)direktno optužujući budućeg protukandidata za načelnika Tuzle, Zlatka Berbića za zavjeru privatizacije Panonskih jezera.

Jučerašnje saopštenje SDP-a samo je potvrdilo ono što je nagovješteno na spomenutoj prezentaciji, ali i najavilo vruće tuzlansko ljeto u kojem će građanima kroz saopštenja i demante, biti ispiran mozak sa tantavicama koje imaju najmanje dodirnih tačaka sa njihovim stvarnim problemima, a koje buduća općinska uprava treba da rješava.

-Niti sam kad tražio privatiziranje jezera, niti mi to pada napamet. Ono o čemu sam govorio jeste potreba da se jezera umjesto sadašnjih dva mjeseca tokom ljeta, koriste tokom cijele godine i da tada vjerovatno ne bi bilo potrebe da se za poslovanje svake godine izdvajaju dodatna sredstva iz budžeta izjavio je za Bportal Zlatko Berbić.

Nastavak priče sigurno slijedi, samo je upitno ko je na potezu…

Tuzlainfo / A. V./