Namirnice za socijalno ugrožene: Zajednička akcija Crvenog Križa i Mercatora BH

by admin
| 9:47
2206_crveni_kriz
  •  
  •  
  •  
  •  

Crveni križ Kantona Sarajevo i općine Tuzla, u saradnji sa Mercatorom BH organizuje, tokom vikenda, akciju prikupljanja namirnica i drugih kućanskih potrepština za socijalno ugrožene porodice.

Akcija prikupljanja pomoći trajaće, tokom subote 23.06. i nedjelje 24.06.2012., u periodu od 10:00 do 15:30 u Hipermarketu Tuzla i Supermarketu Tuzlanka.

Svi kupci navedenih trgovina i građani Sarajeva i Tuzle, koji žele učestvovati u direktnoj pomoći sugrađanima kojima je pomoć prijeko potrebna, mogu donirati prehrambene i druge proizvode tako što će, uz redovne kupovine, kupiti jedan ili više dodatnih proizvoda i staviti ih u korpe članova Crvenog križa.

Prikupljene namirnice u ovoj akciji, aktivisti Crvenog križa će uručiti ugroženim porodicama po spiskovima općinskih organizacija Crvenog križa sa područja Kantona Sarajevo i Tuzle.

Mercator BH i Crveni križ Kantona Sarajevo i općine Tuzla pozivaju kupce Mercatora i DP marketa, koji su spremni iskazati humanost, donirati namirnice prema svojim mogućnostima i iskazati solidarnost, da se uključe u akciju.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.