(FOTO) U četvrtak se otvara gradska Pivnica: Tuzlanska pivara investirala 800.000 maraka!

by admin
| 11:11
1906_pivnica5
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon dvadeset godina, Tuzlanska pivara će u četvrtak 21. juna 2012. godine, gostima otvoriti vrata svoje Pivnice Taverna, u objektu sagrađenom 1884. godine.

Jednogodišnja rekonstrukcija, koja je koštala više od 800.000 maraka, pod kontrolom tuzlanske projektantske kuće Radionica, rezultirala je izvanrednim rješenjima koja su sačuvala rustikalni stil, duh prošlosti izražen kroz kombinaciju kamena, cigle i punoga drveta, spajajući ga sa najkvalitetnijom ugostiteljskom ponudom, koju su precizno osmišljavali timovi kuhara.

Pri tome, Menadžment je vodio računa o tome da gostima ponudi mogućnost da mogu konzumirati nefiltritano lager pivo, koje stvara jedinstven događaj svim ljubiteljima piva.

U suradnji sa tuzlanskim Menpromom, nekoliko mjeseci se radilo na recepturi originalne kobasice taverna, koja će se moći kušati samo na ovom mjestu kao specijalitet kuće.

Menadžmentu donijeli odluku da u Pivnici Taverna insistiraju isključivo na proizvodima domaćih kompanija:

-Mi smo svjesni da jedino insistiranjem na domaćoj proizvodnji možemo napraviti ekonomski preporod regije, odnosno Bosne i Hercegovine. Poduzetnici su toga svjesni, a iz dana u dan imamo i sve veće razumijevanje vlasti, a veoma značajna je podrška Vlade Tuzlanskog kantona i Općine Tuzla. Mi smo provodeći rekonstrukciju Pivnice angažirali domaće firme predvođene MF Building Style i Radionica doo, a pokazalo se da je to bio odličan poslovni potez. Ponosni smo na urađeni posao i činjenicu da smo otvorili novih 24 radna mjesta, a u vremenu kada ekonomska kriza zatvara brojna preduzeća. Dioničari Pivare bili su uvjereni da vođenjem ovakve poslovne politike, stalnoga razvoja, kompanija može da se odupre krizi, što se i pokazalo kao dobra poslovna politika, koja rezultira odličnim rezultatima kojima se možemo pohvaliti. U toj poslovnoj viziji pratila nas je Moja banka sa kvalitetnom kreditnom linijom, što nam je omogućilo da krenemo u ovaj poduhvat, kazao je Adnan Imerović, direktor Pivare Tuzla.

Pivnica Taverna ima kapacitet 132 mjesta, s tim, što će u ljetnim danima imati na raspolaganju još 50 u ljetnoj bašti. S obzirom da je u vremenima prije devedesetih godina prošloga stoljeća, Pivnica bila kultno mjesto u Tuzli, vjeruje se da će ona ponovno postati mjesto gdje se može pronaći istinski duh Tuzle i njenih dobrih domaćina.

Tuzlainfo / BMG

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.