Uredno primaju plate: Ovi poslanici tri mjeseca nisu progovorili u Skupštini TK (FOTO)

by admin
| 15:20

Izvještaj o radu Skupštine Tuzlanskog kantona za prva tri mjeseca 2015. godine, kojeg su sačinili Centri civilnih inicijativa, nedavno je predstavljen u Tuzli. Kako je navedeno, u ovom periodu su održana ukupno tri zasjedanja Skupštine – piše Faktor.ba.

-Na održanim redovnim sjednicama Skupštine TK, u posmatranom periodu, u okviru poslaničkog sata je, od strane dva poslanika (Asmir Hasić – S BiH i Fuad Imamović – S BiH) postavljeno svih 6 pitanja i inicijativa. 33 poslanika nisu postavili ili pokrenuli ni jedno pitanje ili inicijativu za prva tri mjeseca ove godine – navedeno je u izvještaju CCI-a.

Na zasjedanjima se diskutovalo o ukupno sedam mjera. Ukupno 21 poslanik, koji redovno prima platu iz kantonalnog budžeta, nije diskutovao ni o jednoj od mjera koje su se pojavile na dnevnom redu.

Poslanici koju su diskutovali po najvećem broju tačaka u prva tri mjeseca ove godine su: Fuad Imamović, Asmir Hasić, Midhat Čaušević (SDA) i Dževad Hadžić (SDP)…

S druge strane, poslanici iz SDA Rasim Dostović, Mustafa Abdulahović, Jasmina Lugavić, Mirsad Bečić, Azra Kahrimanović, Mirza Omerdić, Mehmed Barjaktarević, Narcisa Šiljegović i Senad Alić, te poslanici iz DF-a Demir Beganović, Lejla Didik-Sarajlić i Nedžada Avdić, uopšte nisu uzeli učešća u raspravi ni po jednoj tački dnevnog reda.

Također, u raspravama nisu učestvovali ni SBB-ovci Nerminka Aljukić, Lejla Vuković i Jasmin Rahimić, SDP – ovci Alen Karić, Nedžad Šečić i Slađan Ilić, te Kasim Husić (SBiH), Samir Kamenjaković (NSRB) i Mirza Sakić (BPS).

– Broj izlazaka za skupštinsku govornicu je znatno veći, jer u ovom pregledu nisu prikazane diskusije poslanika o dnevnom redu, replike, poslovničke intervencije, ispravke krivog navoda, zaključci predsjedavajućih… – navodi se u izvještaju.

Također, u izvještaju piše da niko od poslanika nije podnio niti jedan prijedlog zakonskog rješenja, te da su podnesena ukupno tri amandmana na različite zakonske akte. Dakle, ukupno 32 poslanika Skupštine, u prva tri mjeseca ove godine, nisu podnijela niti jedan amandman, dok su tri poslanika podnijela po jedan amadman.

Ne treba napominjati da su poslanici u prva tri mjeseca 2015. godine redovno i uredno primali plate.

(TI/Faktor.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.