Izložbe: Retrospektivna postavka Husejna Dropića

by admin
| 9:17
drop
  •  
  •  
  •  
  •  

Monografija koja nosi naziv „Arhitekt Husejn Dropić“, autora prof.dr. Ibrahima Krzovića, te retrospektivna izložba Dropićevih djela, izazvala je veliku pažnju naših sugrađana. Međunarodna galerija portreta Tuzla sinoć je bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

U izradi monografije, koja je podijeljena u nekoliko poglavlja, pored prof. dr Ibrahima Krzovića povjerenje je ukazano i docentu Dželiloviću za grafičko uređenje. U monografija se, pored ostalog, nalaze izabrani projekti Husejna Dropića i njegovih saradnika, razvrstani na stambene, javne, školske, zdrastvene, memorijalne i sportske komplekse.

„Namjera je bila da obuhvatimo relativno obiman opus arhitekte Husejna Dropića. On je tematski raznovrstan, bavio se skoro svim područjima arhitekture, a dijelom i urbanizma. Ova monografija je vrijedna pažnje i predstavlja značajan dio kulture ovoga područja“, istakao je prof.dr.Ibrahim Krzović.

U okviru postavke u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla nalaze se zanimljive zidne skice i makete. Izložba ostaje otvorena do kraja mjeseca.

(TI)

 

 

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.