Zakon stupio na snagu: Od ovog vikenda produženo radno vrijeme tuzlanskim ugostiteljima!

by admin
| 6:37
0805_sloboda
  •  
  •  
  •  
  •  

Odluka kojom je utvrđeno novo radno vrijeme ugostiteljskih objekata iz skupine „barovi i „restorani“, a koju je donijelo OV Tuzla, stupila je na snagu  jučer 8. juna

Prema ovoj Odluci, radno vrijeme ugostiteljskih objekata iz skupine „restorani“ i „barovi“ (osim barova koji ispunjavaju uslove za rad noću, a to su noćni barovi, noćni klubovi i disko klubovi, koji imaju drugačije  radno vrijeme), tokom cijele godine može trajati do12 sati u zimskom periodu, a do 01 sat u ljetnom periodu.

Posebno, na osnovu odobrenja nadležnog općinskog organa, u ljetnom periodu (od 01.aprila do 30.septembra), u dane četvrtak, petak i subota, te u dane državnih i vjerskih praznika u navedenom periodu, radno vrijeme ovih objekata može se produžiti do 02 sata, što se rješava na zahtjev vlasnika ugostiteljskog objekta.

Dakle, u periodu od 1.4. do 30.9. ugostiteljskim objektima je produženo radno vrijeme do 01 sat. Vlasnici objekata, koji žele pribaviti odobrenje za produženi rad u ljetnom periodu do 02 sata (u dane četvrtak, petak i subota, te u dane državnih i vjerskih praznika u navedenom periodu), trebaju podnijeti zahtjev Službi za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti.

Također, ovom Odlukom je omogućeno da se radno vrijeme ove skupine ugostiteljskih objekata, u posebnim prigodama, jednokratno može produžiti do 04 sata, umjesto u dosadašnjoj praksi do 02 sata, a što se isto tako odobrava rješenjem navedene općinske službe, jednokratno, na zahtjev vlasnika ugostiteljskog objekta.

(TI) / Foto: Ilustracija

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.