Narodno pozorište Tuzla: „Malograđanska svadba“ izvedena 50. put!

by admin
| 11:10
svadba2501

Sinoć je na sceni Narodnog pozorišta Tuzla izvedena 50 jubilarna predstava „Malograđasnka svadba“.

Riječ je o svojevrsnom „brendu“ Narodnog pozorišta Tuzla i najnagrađivanijoj predstavi u zadnje dvije decenije, te predstavi s kojom je Narodno pozorišta Tuzla gostovalo u svim zemljama regiona,  Mađarskoj i Poljskoj.

Režiju za ovu izuzetnu predstavu, autora Bertolda Brehta radio je Jovica Pavić, koji je uloge povjerio odabranoj glumačkoj ekipi: Milenko Iliktarević, Remira Osmanović, Meliha Fakić, Nermin Omić, Elvira Aljukić, Midhat Kušljugić, Armin Ćatić, Besim Tufekčić, Enver Hasić, Elvis Jahić, Adnan Omerović, Siniša Udovičić.

Dodatni razlog za ovu svečanost Narodnog pozorišta Tuzla je i datum izvođenja ove predstave, 30. maj, dan kada je izvedena prva premijera u zgradi Pozorišta 1953. godine, tako da je sa ovom jubilarnim izvođenjem „MALOGRAĐANSKE SVADBE“  skromno obilježeno i 59 godina zgrade Pozorišta.

Nakon ove male ali značajne svečanosti Narodno pozorište Tuzla nastavlja sa svojim aktivnostima. Već sutra započinje rad na novom projektu – predstavi „IGRAJUĆI ŽRTVU“ Vladimira i Olega Presnjakova, za koju režiju radi zagrebačka rediteljica Saša Broz.

Tim povodom za sutra je zakazana press konferencija u prostorijama NP Tuzla sa početkom u 11,00 sati na kojoj će biti više riječi o samom projektu – saopšteno je iz Narodnog pozorišta Tuzla.

(TI)