Šta se “kuha” u Slobodi: Općinari žele novu Skupštinu, Bajramović zvao hitni sastanak!

by admin
| 12:07
2903_sloboda_2
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon najvećeg klupskog poraza u posljednje četiri decenije, u FK Sloboda niko nije preuzeo odgovornost.

Osam dana od kako tuzlanski klub nosi prefiks prvoligaša, nismo vidjeli niti jednu ostavku, iako su ih zbog moralnih, pa onda redom drugih razloga, trebali podnijeti stručni štab, predsjednik Upravnog odbora (trebao bi i Upravni odbor ali ga nema), te cjelokupna Skupština.

Prema infromacijama do kojih smo došli, u Općini Tuzla, u kojoj su proteklih godina poprilično mirno posmatrali javašluk u Slobodi, odlučili su se aktivnije uključiti u rješavanje klupske sudbine.

Navodno je od Davuda Zahirovića, aktulenog predsjednika kluba i Abdulaha Ibrakovića, šefa Stručnog štaba, koji su u pregovorima predstavljali klub (?!?), traženo da se “očisti” Skupština, te napravi četverogodišnji plan vraćanja Slobode u vrh bh. nogometa.

U tom slučaju bi prema prijedlozima o kojima se razgovaralo i ranije, Općina Tuzla i Tuzlanski kanton dali svoje predstavnike u ovo klupsko tijelo, u kojem bi činili većinu, te preuzeli većim dijelom i finansiranje kluba.

Predsjednik Skupštine, Bahrudin Bajromović, ističe da nema ništa protiv hitnog saziva sjednice Skupštne, za koju se moraju napraviti pripreme.

– Ako ćemo doći bez konkretnih rješenja, to će biti samo gubljenje vremena. Ja sam inicirao hitni sastanak bivših predsjednika skupština, upravnih odbora, direktora, te uposlenika i vanjskih saradnika kluba, koji moraju sjesti i ponuditi određena rješenja. Tada ćemo sazvati Skupštinu i odrediti dalje korake, a ako je to za dobrobit kluba i proširiti je za novim članovima – istakao je Bajramović.

U sadašnjoj situaciji teško je očekivati da se u redovima kluba, koji je nekada slovio kao ponos grada, nešto bitnije promjeni. Jer oni koji su uveliko krivi za više od šest miliona KM Slobodinog duga i napuštanje društva najboljih, očigledno ne misle napustiti svoje funkcije.

A koliko znaju i mogu već su nam dokazali.

Tuzlainfo /A. V./ Foto: Ilustracija

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.