UKC Tuzla: Šest operacija turskog ljekara dr. Mahmuta Tayyar Kalciogla

by admin
| 11:01
2905_ukc
  •  
  •  
  •  
  •  

Na Klinici za bolesti uha grla i nosa UKC-a Tuzla u stručnoj posjeti boravi prof.dr. Mahmut Tayyar Kalcioglu iz Malatyae u Turskoj.

Za vrijeme boravka zajedno sa članovima tuzlanskog tima obavit će šest operativnih zahvata srednjeg uha, tkz. timpanoplastika.

Riječ je o mikrohiruškim zahvatima rekonstrukcije u srednjem uhu, a zahvaljujući donaciji prof. Kalcioglua rađeni su uz upotrebu koštanog cementa.

U svim operativnim zahvatima značajnu ulogu u asistiranju imaju tuzlanski ljekari za koje je ovo izvrstan način edukacije. Prof. dr.Kalcioglu u okviru uspostavljene saradnje več četvrtu godinu boravi na tuzlanskoj Klinici. Prema njegovim riječima ljudi u Tuzli su jako prijatni i gostoljubivi, a kadar na Klinici stručan i vrlo profesionalan.

Ono što je na njega ostavilo poseban utisak je spremnost  za stalni napredak i učenje novih tehnika i pristupa u oblasti mikrohiruških operacija srednjeg uha.

Prof. dr.Kalcioglu će i u okviru tuzlanske ORL škole, koja se održava 31. maja i 1. juna 2012. godine održati vrlo aktuelna stručna predavanja.

(TI/UKC Tuzla)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.