Kuglaši Slobode brane čast tuzlanskog sporta: Naredne sezone žele duplu krunu!

by admin
| 12:01
0211_kuglana_mejdan
  •  
  •  
  •  
  •  

Kuglaši Slobode, koji su u ovoj godini obilježili 60 godina postojanja, značajan jubilej su upotpunili drugom pozicijom u Premijer ligi BiH i osvajanjem Kupa BiH , što je jedini trofej u ekipnoj konkurenciji koji je ove sezone stigao u Tuzlu.

Kuglaši su tako jedini odbranili čast tuzlanskog sporta, koji proživljava najteže dane u posljednjih pet decenija.

No, na ovom ambiciozna uprava kluba ne misli stati. Uskoro ih očekuje takmičenje u međunarodnom MBC kupu ili Evropa pokalu, a naredne sezone žele i korak više.

Želimo duplu krunu, ali i popularizaciju i omasovljenje ovog sporta kroz podmladak i žensku selekciju – istakao je Nijaz Suljkić, novi predsjednik Skupštine kluba.

Ozbiljne namjere, rukovodstvo kluba je potvrdilo i dovođenjem dva nova igrača. Radi se o Vladimiru i Urošu Ramiću, dosadašnjim igračima Knin Revite. I dalje je gorući problem u funkcionisanju kluba ostaje problem kuglane, s obzirom da ona u Mejdanu već odavno ne ispunjava uslove za takmičenje.

Do restauracije tuzlanske kuglane, Sloboda će svoje utakmice igrati u Lukavcu, što je još jedan šamar tuzlanskim gradskim ocima, pred čijim očima ovdašnji sport svakim danom pada na sve niže grane.

Tuzlainfo / A. V./ Foto: Neuslovna kuglana u Mejdanu

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.