Pismo čitatelja: Građani Tuzle ostali bez tri autobuska stajališta

by admin
| 8:28
2705_bus
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon 40 godina ukinute su autobuske stanice u Gospiću, kod Doma za nezbrinutu djecu i kod Prinčeve džamije, navedeno je u pismu čitatelja, koje je stiglo na adresu redakcije Tuzlainfo.ba portala.

U pismu su navedene informacije koje ćemo u narednim danima provjeriti i u GIPS-u TK-a, a do iščekivanja odgovora, pismo čitatelja prenosimo u cjelosti.

Sramotno je to što se se jutros dogodilo stanovnicima ovih dijelova tuzlanskih mjesnih zajednica.

Naime, jutros su pojedini vozači autobusa koji voze prema drugim mjestima Tuzlanskog kantona, putnicima GIPS-aa TK saopštili da autobuske stanice u Gospiću, kod Doma za nezbrinutu djecu i kod Prinčeve džamije VIŠE NE POSTOJE!

Upravo tako, na ovim mjestima više se neće zaustavljati autobusi br. 9, 10, 11, 12,13, 14. 17, 20, 24.

Nakon 40 godina putnici na ovim lokacijama neće biti u prilici da se voze autobusima koji će im prolaziti hitro “ispred nosa” a za vožnju istim moraće produžiti 2 ili 3 kilometra više i onda isti taj put pješačiti!

Ili ako se smiluju da po redu vožnje pravilno počnu funkcionisati autobusi 4a, 15 ili 5, onda će biti barem malo nade da stanovnici ovih naselja stignu “donekle”.

Da ne pominjem veliki broj penzionera i osoba sa invaliditetom koji živi na ovim prostorima a koji neće moći koristiti usluge GIPSa sa njima pogodnim mjestima odakle sigurno i lako mogu doći do svog doma.

Iskreno se nadam da ćete ovu vijest objaviti ili ukoliko postoji mogućnost o njoj istražiti više!
Neka građani ne žive u zabludi i neinformisanosti.

Zahvalan građanin!

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.