GIPS Tuzla: Izrađene sve mjesečne Bus kartice, stare nevažeće od 1. juna

by admin
| 12:44

Iz DD Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla obavještavaju putnike koji su predali Zahtjev za izradu mjesečne Bus kartice da su sve Bus kartice izrađene i da ih mogu preuzeti na onom prodajnom mjestu na kojem su i podnijeli Zahtjev (u zgradi Zavoda za zapošlajvanje ili  “Titanik” zgradi).

Kako je istaknuto, od 1. juna u autobusima GiPS-a, neće više upotrebljavati stare, nego isključivo nove mjesečne Bus kartice.

-Kako bi se izbjegle eventualne gužve, molimo putnike koji nisu predali Zahtjev za izradu mjesečne Bus kartice da što prije posjete naša prodajna mjesta i podnesu Zahtjev. Njihova Bus kartica će biti gotova odmah na licu mjesta, jer od 1. juna 2015. godine u autobusima Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla, korisnici mjesečnih karata će svoju vožnju plaćati isključivo elektronskim mjesečnim Bus karticama, a prodaje papirnih kupona više neće biti.

Svoje mjesečne Bus kartice putnici će dopunjavati jednom mjesečno, na isti način kao što se vrši dopuna računa za mobilne aparate, a od 25. maja 2015. godine moći će to uraditi na više lokacija u gradu (Tabacco press shopovi) kao i na prodajnim mjestima GiPS-a na kojima se i predaju Zahtjevi za izradu mjesečne Bus kartice.

Mjesečnu Bus karticu putnici će moći dopuniti i na Autobuskim stanicama Lukavac, Živinice i Srebrenik.

Vlasnici Bus kartice imat će pravo na neograničen broj vožnji na odabranoj relaciji. Cijena mjesečne Bus kartice utvrđena je relacijom i kategorijom putnika. U mjesečnim Bus karticama nalazit će se podaci o vlasniku sa fotografijom i o vrsti pretplate – saopšteno je.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.