Nove dopunske oznake za taxi vozila: Kazne za vožnju bez oznake i do 15.000 KM!

by admin
| 19:32
2505_taxi_oznake
  •  
  •  
  •  
  •  

Na području Tuzlanskog kantona u 2011. godini, prema evidencijama Ministarstva, registovano je 355 taksi prijevoznika sa 447 taksi vozila, koji će posao u okviru svoje djelatnosti moći realizovati samo uz izdatu dopunske oznake za taksi vozila na području TK za 2012. godinu.

Dopunsku taxi oznaku će moći dobiti preduzeće ili samostalni taxi prijevoznici koji pored općih uslova (licence, štand…) imaju Uvjerenje o izmirenim javnim prihodima za prošlu godinu.

Kako ističu u Minsitarstvu trgovine, turizma i saobraćaja, dosljednom i permanentnom aktivnošću Ministarstva, u saradnji sa taksi prijevoznicima, došlo je do “legalizovanja” registrovanih taksi prijevoznika odnosno do povećanja broja legalnih taksi prijevoznika, a tome će doprinjeti i sponeuta aktivnost izdavanja dopunske taxi oznake.

Krajnji rok za distribuciju dopunskih oznaka za 2012. godinu je 22. juni, a propisana visina novčane kazna za neposjedovanje dopunske oznake na taksi vozilu, nakon ovog roka za pravna lica se kreće u rasponu od 3.000 – 15.000 KM .

Svaka općina na području TK koja ima organizovan taksi prevoz dobiti će dopunske oznake različite boje kako bi se spriječio protivzakoniti rad taksista sa jedne općine na teritoriji druge općine, što je posebno izraženo na području općine Tuzla.

Najveći broj taksi prijevoznika je registrovan na području općine Tuzla i to 211 taksi prijevoznika sa 320 taksi vozila sa potrebnom dokumentacijom, koja su organizovana u 35 pravnih lica sa 142 taksi vozila i 178 vozila kojima taksi prijevoz obavljaju fizička lica. Na svim ostalim općinama je raspoređeno 127 taksi vozila.

Tuzlainfo / A. V./

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.