“Knjiga je u garaži”: U Tuzli u srijedu počinje Treći međunarodni sajam knjige

by admin
| 14:18
2105_sajam_knjiga
  •  
  •  
  •  
  •  

Tuzla će od 23.5 do 28.5. biti domaćin III međunarodnog sajma knjige koji osim tradicije, postaje i mjesto za odabir kvalitetne, cijenom prihvatljive knjige ali i istovremeno i mjesto za druženje sa piscima i izdavačima.

Na današnjoj press konferenciji jedan od organizatora sajma gospodin Zlatko Alidžanović, istakao je da će ova manifestacija opravdati svoje postojanje, kvalitetom književne ponude, pratećim sadržajima ali i drugim pogodnostima  kao što su  besplatan ulaz kao i parking prostor.

Bogat prateći program koji će obuhvatiti „Dan dječije knjige“, uz druženje sa dječijim piscima sa područja Tuzlanskog kantona, potom bibliotečku radionicu pod imenom „Nove generacije u bibliotekama“, te brojne promocije knjiga, i izdavača, siguran su put do srca svih ljubitelja knjige ne samo Tuzle nego i šire okoline.

Inače očekuje se  da na ovogodišnjoj manifestaciji knjige u Tuzli, koja će biti smještana u garaži TC “Mercator” Tuzla, učešće uzme  preko 80 izlagača iz BIH i zemalja okruženja.

Svečanost otvaranja sajma je u srijedu 23.05. u 18 sati, a za posjetioce sajam će svoja vrata otvoriti u prijepodnevnim satima.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.