U Gračanici otvoren Međunarodni sajam poduzetništva GRAPOS – EXPO

by admin
| 6:07
1705_expo
  •  
  •  
  •  
  •  

Uz prisustvo velikog broja zvaničnika, gostiju i građana jučer je u Gračanici otvoren treći po redu Međunarodni sajam poduzetništva GRAPOS – EXPO.

Na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili ministar prometa i komunikacija BiH Damir Hadžić, premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević, načelnik općine Gračanica Nusret Helić i direktor Sajma Nedžad Nuhanović.

Obraćajući se prisutnima Premijer Tuzlanskog kantona je istakao da se od Gračanice, koja je poznata po poduzetnim ljudima, upravo i očekivala organizacija jednog ovakvog Sajma.

– Obzirom da se cilj Sajma ogleda u ostvarivanju pozitivnog utjecaja na privredni razvoj i stvaranje pozitivne poduzetničke klime, te povećanju konkurentnosti privrednog sektora uz bolje međusobno povezivanje privrednih subjekata i poduzetničkih regija, u potpunosti poklapa sa strateškim opredjeljenjem Vlade Tuzlanskog kantona, što je na prvom mjestu stvaranje novih radnih mjesta i novo zapošljavanje” istakao je Čaušević.

Stvaranje novih i jačanje postojećih poslovnih veza, jedan je od glavnih preduslova za razvoj evropske Bosne i Hercegovine, a održavanje ovakvog sajma upravo pokazuje da se Bosna i Hercegovina može graditi i na zdravijim i prosperitetnijim osnovama kao što su ekonomija i bizinis.

Naglašeno je da je cilj ovog Sajma povećanje konkurentnosti privrednog sektora, promocija privrede i privlačenje novih ulaganja.

Sajam će trajati od 16. do 19. maja.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.