MUP TK-a: Policajci zadužili 22 nova „Volkswagen Pollo“ vozila!

by admin
| 20:51
1505_mup_tk
  •  
  •  
  •  
  •  

U krugu sjedišta Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona u Tuzli danas je izvršena primopredaja 22 nova policijska motorna vozila “Volkswagen Pollo”, koja će biti proslijeđena na raspolaganje organizacionim jedinicama Uprave policije MUP TK-a.

Svečanoj primopredaji vozila prisustvovali su Premijer TK-a Sead Čaušević, ministar MUP TK-a Bego Gutić, v.d. policijski komesar Fadil Šljivić i direktor ovlaštenog Volkswagen prodajno-servisnog centra “Nipex” Pejo Nišandžić.

Ovom prilikom, Premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević istakao je da je Vlada TK-a  donijela program kojim je predviđeno materijalno – tehničko opremanje policije MUP TK-a,  te da je nabavka novih vozila dio tih aktivnosti, koji će zasigurno biti od pomoći uniformisanoj policiji u efikasnijem izvršavanju operativnih zadataka.

V.D. policijski komesar Fadil Šljivić izrazio je zahvalnost Vladi TK-a na saradnji u nabavci novih vozila za potrebe Uprave policije, što će pozitivno utjecati na povećanje mobilnosti službenika policije, brže intervencije i izlazak policije na lice mjesta.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona će i u narednom periodu, shodno raspoloživim sredstvima, raditi na unapređenju materijalno-tehničke opremljenosti policije, a sve u cilju stvaranja što boljih uslova za rad policije.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.