MUP TK-a o incidentu na Sonom trgu: Policajci su gađani flašama, letvama, kockama…

by admin
| 8:53
1305_soni_trg
  •  
  •  
  •  
  •  

O inicidentu koj ise desio prošle subote na Sonom trgu, a o čemu smo pisali, saopštenjem se oglasio i MUP TK-a.

U saopštenju, koje prenosimo u cjelosti, se navodi:

Dana 12.05.2012. godine oko 23,00 sata, došlo je do narušavanja javnog reda i mira na lokalitetu Sonog trga u Tuzli, o čemu je od strane građana, putem više poziva, upoznata dežurna služba PS Centar. Službenici PS Centar- PU Tuzla su izlaskom na lice mjesta zatekli veću skupinu građana, koja je prisustvovala nenajavljenom koncertu.

Među posjetiocima nalazila se i veća grupa navijača FK “Sloboda”, koja je razbijala staklene boce, te počela verbalno vrijeđati pripadnike policije, te je u cilju sprečavanja narušavanja javnog reda i mira, zatražena pomoć tima Jedinice policije za podršku MUP-a TK-a.

Od strane službenika policije zatraženo je od prisutnih da se raziđu, što je većina i učinila, dok je određeni broj lica, počeo na službenike policije bacati granitne kocke, drvene letve i staklene flaše, kojom prilikom je jedan službenik policije povrijeđen i prevezen u UKC Tuzla, gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede.

Skupine su se potom udaljile u raznim pravcima, dok se jedna skupina ponovo vratila na Soni trg i vrijeđala policiju.

Službenici policije će, protiv svih lica koja su narušila javni red i mir, poduzeti odgovarajuće zakonom predviđene sankcije.

O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, koji je naložio službenicima policije da nakon dokumentovanja navedenog događaja Kantonalnom tužilaštvu Tuzla podnesu odgovarajući Izvještaj – navodi se u saopštenju.

(TI) Foto: Arhiv

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.