Sajam „LIST“: Na Novinarskoj kotlićijadi učestovalo 11 ekipa iz BiH, Hrvatske i Srbije

by admin
| 21:02
1205_kotlicijada
  •  
  •  
  •  
  •  

Lukavački sajam LIST 2012 u sklopu sajamskih sadržaja organizovao je danas  takmičenje u pripremi jela od mesa u kotliću za novinare. Cilj kotlićijade je bio promocija gastronomskih i drugih turističkih vrednota Bosne i Hercegovine.

Prijatni domaćini, dobro druženje, vesela atmosfera i novinari iz cijele BiH, Hrvatske i Srbije obilježili su zadnji dan Sajma u Lukavcu.

Miris kotlića širio se cijelim Lukavcem, pa su se tako ekipama pridružili i građani koji su imali priliku probati ukusne porcije.

Na kotlićijadi u Lukavcu danas su učestvovale ekipe Radio Glas Drine, Turistička Prizma Novi Sad, Vodic.Ba, Korporativni tim GIKIL-a, Tip.ba, RTV Lukavac, Federalna TV, Društvo Novinara BiH, Hrvatski radio Županja, Tuzlainfo.ba i „Zorge“ RTRS – Banja Luka

Žiri u sastavu Marizela Šabanović, Munever Bristrić, Asija Nuhanović, Halida Jahić, i Nihad Sejdinović, odlučio je prvo mjesto dodjeliti ekipi GIKIL-a iz Lukavca, koja je tako dobila i vrijedno putovanje u Tursku za dvije osobe. Drugo mjesto osvojila je ekipa Hrvatskog radija Žušanja dijela Turističke zajednice grada Županja koji su osvojili TV prijemnik, a odlučili su ga pokloniti u humanitarne svrhe Udruzi djece oboljele od cerebralne paralize „Golubovi“ iz Županje.

Treće mjesto podijelili su novinari turističkog portala vodic.ba i ekipa FTV-a koji će za nagradu uživati u sportsko rekreativnom centru Brusnica Fojnica, dok je četvrto mjesto osvojila ekipa portala Tuzlainfo.ba, koja će provesti vikend u Kuli Gradačac, te imati priliku proći školu jahanja Hipodroma Vuković.

Tuzlainfo / BMG

VIŠE FOTOGRAFIJA NA NAŠOJ FACEBOOK STRANICI

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.