Donacija Narodnoj kuhinji: BOSS obilježio 21. godinu postojanja

by admin
| 9:41

Bosanska stranka obilježava 21 godinu djelovanja i ovaj put prikladnom novčanom donacijom Narodnoj kuhinji u Tuzli, jer je neprimjereno u stanju teške ekonomske krize u državi trošiti novac na bilo kakve proslave, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović, ujedno pozivajući i druge da na sličan način obilježavaju značajne datume.

Simbolika Dana pobjede nad fašizmom, kada je 9. maja 1994. godine izvršena sudska registracija BOSS-a, odredila je djelovanje BOSS-a u beskompromisnoj borbi protiv svih vrsta nepravde i neofašizma, a u cilju zaštite interesa građana BiH.

Dvadeset jedna godina prepoznatljivog djelovanja obavezuje BOSS da ni po koju cijenu neće izdati povjerenje građana, te će se BOSS i dalje aktivno zalagati za socijalnu pravdu i sistem koji garantuje ravnopravnost, ekonomsku održivost, poštivanje osnovnih ljudskih prava i pravednost, kao i državu u kojoj neće biti režimske medijske blokade djelovanja političkih stranaka koje se suprotstavljaju vladajućoj oligarhiji, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.