“OCCUPY” u Tuzli: Sutra postavka umjetničke instalacije dugačke 15 metara!

by admin
| 6:52
0305_alexandar

OCCUPY, dio nove njujorške kulturne scene predstavljene kroz razne projekte instalacija u Americi protiv raznih oblika diskriminacije (Okupirajmo Wall Street i sl.), ovih dana je prisutan  i u Tuzli.

Zanimljiv događaj američkog umjetnika Alexandera Viscioa, koji se trenutno nalazi u našem gradu, održat će se sutra na šetalištu pored Tržnog centra Mercator u Tuzli u 14:30.

Riječ je o umjetničkoj instalaciji  dužine 15, širine šest i visine dva metra, kroz koju će mladi građani Tuzle i BiH biti pozvani da prođu i ostave svoju poruku u obliku pisane riječi na zidovima instalacije.

Cijeli projekat će biti snimljen u produkciji Radio Kameleona, te emitovan istu noć na njujorškoj galeriji  The Kitchen, na zgradi visine četiri metra.

Međunarodna galerija portera  Tuzla i Udruženje Radio Kameleon-Otvorena mreža ljudskih prava i demokratije, u suradnji sa američko-bosanskom umjetnicom Edinom Selesković, pokrenuli su program gostovanja pod imenom „Artist in Residence“, koji je tradicionalan oblik razmjene iskustava u cijelom svijetu između lokalnog stanovništva i priznatih umjetnika.

(TI) / Foto: Alexander Viscio