Do kraja godine: Nove ambulante Doma zdravlja u Miladijama i Solani!

by admin
| 7:24
3110solana
  •  
  •  
  •  
  •  

Do kraja godine, Dom zdravlja bi sadašnjem broju od 24 ambulante, u kojima građanima Tuzle pružaju usluge zdravstvene zaštite, do kraja godine trebao dodati i dva nova objekta.

Kako je jučer prilikom podnošenja Izvještaja o radu ove ustanove istaknuto, u toku su pripreme za otvaranje novih ambulanti u zapadnom dijelu grada, čime bi se prije svega umanjili troškovi prijevoza građana do svog porodičnog ljekara.

Nova ambulanta u Miladijama će biti smještena u sadašnjoj ambulanti ŽTO-a (kod stare Carine), koja će uz posredstvo Federalnog inistarstva zdravstva, od jula preći u vlasništvo Doma zdravlja Tuzla. Predpostavlja se da će oko 6.000 stanovnika iz tog naselja koristiti usluge te ambulante, za koje će biti određena tri tima porodičme medicine.

Također u toj zgradi će biti smještena i još jedna služba Hitne medicinske pomoći, koja će efikasnije moći djelovati u zapadnom dijelu grada.

Druga ambulanta će biti otvorena u prostoru nekadašnjih prostorija „Vodovoda“ iz bolnice „Kreka“ u MZ Solana. Nedavno je raspisan tender za odabir najboljeg izvođača, a očekuje se da radovi budu okončani do kraja godine.

Tuzlainfo / N. Ć./ Foto: Naselje Solana – do sada bilo bez svoje ambulante

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.