U iznosu od 5000 KM: Omladinska banka Tuzla podržala sedam projekata mladih!

by admin
| 19:38
1507husin2
  •  
  •  
  •  
  •  

Omladinska banka Tuzla, program Fondacije tuzlanske zajednice, sutra (srijeda 9. maj) će u Društvenom Agora centru Simin Han promovirat sedam podržanih projekata mladih,  dodijeliti čekove i potpisati ugovore sa aktivnim grupama i udruženjima.

Odbor OBT donio je odluku da u Prvom aplikacionom krugu u 2012. godini,  za podršku idejama i inicijativama mladih,  finansijski  podrži sedam projekata mladih sa ukupnim iznosom od 5000 KM.

U ovom aplikacionom krugu podržane su ideje koje odgovaraju na problematiku i potrebe mladih i koje će doprinijeti poboljšanju uslova življenja mladih u Tuzli,  iz oblasti ekologije, infrastrukture i sporta.

Na adresu Omladinske banke/FTZ pristiglo je 15 aplikacija. U skladu sa kriterijima o dodjeli sredstava OBT predselekciju je prošlo 14 projekata dok je finalnom selekcijom Odbor OBT-a odobrio podršku za 7 aplikanata.

Omladinska banka Tuzla, program Fondacije tuzlanske zajednice, daje finansijsku podršku do 800 KM za projekte  koji  primarno promoviraju aktivizam i volonterizam u zajednici.

Ideje su  usmjerene ka realizaciji aktivnosti iz oblasti: ekologije, infrastrukture, kulture, prevencije nasilja, umjetnosti, obrazovanja, sporta, zdravlja, promocije ljudskih i dječijih prava…

Na ovaj način Omladinska banka Tuzla animira mlade ljude da učine pozitivne promjene u svojoj lokalnoj zajednici te da promovišu aktivizam i volonterizam.

(TI) / Foto: Arhiv

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.