Bolji uslovi na tuzlanski noćni život: Klubovi i cafe barovi mogu raditi do jutarnjih sati!

by admin
| 18:27
0805_sloboda
  •  
  •  
  •  
  •  

Na zahtjev vlasnika ugostiteljskih objekata u Tuzli, te potreba građana i turista, Kolegij općinskog načelnika, Općinskom vijeću Tuzla uputio je prijedlog za produženjem radnog vremena restorana, barova i ljetnih bašta na području općine Tuzla.

Prijedlog sadrži da se dosadašnje ograničenje rada na 23.00 h produži za sat vremena, ugostiteljski objekti se u dane četvrtak, petak i subota, te praznicima u ljetnom periodu (na zahtjev vlasnika) mogu raditi i do 02.00 sata. U zimskom periodu rad se ograničava na 01.00 sat.

Noćni klubovi i diskoteke u zatvorenim prostorima po ovom prijedlogu će moći raditi do 03.00 h, dok se za slavlja u posebnim prilikama, uz podneseni zahtjev, u za to predviđenim objektima mogu održavati do 04. sata ujutro.

Ukoliko Općinsko vijeće Tuzla usvoji prijedlog kolegija, tuzlanski ugostitelji će biti konkurentniji u odnosu na okolna mjesta i općine, dok će turistička ponuda Tuzle zasigurno dobiti na kvalitetu.

Treba napomenuti da Zakonom o javnom redu i miru buka iz ugostiteljih objekata poslije 23.00 sati ne smije prelaziti 70 decibela na udaljenosti 15 metara od objekta.

Tuzlainfo / A. V./

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.