Za potrebe inkluzije: Adaptirano potkrovlje škole u Solani

by admin
| 14:54
0305_solana
  •  
  •  
  •  
  •  

Krajem prošle sedmice u OŠ “Miladije”, područna škola Solana, prezentovan je projekat “Mjesto za nas”.

Radi se o adaptaciji potkrovlja škole prilagođenom potrebama inkluzije u područnoj osnovnoj školi u Solani, a ukupna vrijednost projekta iznosi 19.450 konvertibilnih maraka.

Sredstva za realizaciju ovog projekta donirana su od strane Federalnog Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke, Freudenberg Fondacije iz Njemačke i Međunarodnog udruženja “Interaktivne otvorene škole” MIOS Tuzla.

U sklopu  projekta, tokom januara i februara ove godine, škola je organizovala petodnevni seminar za svoje uposlenike na temu inkluzije kako bi ukazali na  važnosti svakog djeteta u školi te preduzeli korake za unapređenjem odgojno obrazovnog procesa prema potrebama svih učenika/ca.

Prostor je otvoren uz preformans učenika/ca putem recitacije i igre. Prema daljnjim planovima razvojnog tima ove škole, za potrebe inkluzije prostor će moći koristiti i lokalna zajednica a ostvarit će se saradnja i sa odgojno obrazovnim institucijama  i udruženjima koji rade na unapređenju inkluzivnog obrazovanja.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.