Jezero Modrac: Riblji fond obogaćen sa 700 kg mlađi šarana!

by admin
| 11:51
2704_modrac

Sportsko ribolovna zajednica jezera Modrac uz finansijsku podršku kompanije GIKIL Global Ispat koksna industrija Lukavac provela je danas veliku akciju poribljavanja jezera Modrac.

Ovo je nastavak saradnje između Sportsko ribolovne zajednice i GIKIL-a, koji je i ove godine izdvojio značajna sredstva za kupovinu mlađi šarana kojom će biti obogaćen riblji fond jezera Modrac.

-Ovo je jako prijatan dan za GIKIL i za mene lično zbog važnosti poribljavanja, zbog učešća Kantonalne Vlade, Općine Lukavac i zbog učešća Sportsko ribolovnog društva iz Lukavca. Svjesni smo problema nelegalnog pecanja te smo s toga osjetili odgovornost da GIKIL doprinese zajenici na ovaj način – rekao je Jagannadham Guntupalli Generalni direktor GIKIL-a.

Danas je jezero Modrac poribljeno sa 700 kg šarana, a ovom akcijom GIKIL  daje svoj doprinos u sprečavanju krivolova.

-Korporativna društvena odgovornost je za GIKIL uvijek bila na prvom mjestu, stoga sam počašćen što sam danas ovdje da skromnim učešćem pospješimo naš riblji fond uz želje da se smanji krivolov, a GIKIL ovom skromnom donacijom utiče na taj problem, rekao je zamjenik generalnog direktora GIKIL-a Faik Buševac.

Svoj doprinos današnjoj akciji poribljavanja jezera Modrac dala je Vlada TK, a događaju su prisustvovali i premijer Vlade TK Sead Čaušević, ministar Unutrašnjih poslova Bego Gutić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Imšir Škahić, ministar Industrije, energetike i rudarstva Željko Knežiček.

-Od srca se zahvaljujem GIKIL-u na doprinosu koji daju u zaštiti prirode jer ako čuvamo prirodu i ona će čuvati nas. Današnja akcija poribljavanja jezera Modrac dokaz je profesionalosti i ekološke osvještenosti GIKIL-a kao kompanije koja djeluje na ovom području – izjavio je premijer Vlade TK  Sead Čaušević.

(TI)