Tuzlanski sajam knjige: Ove godine od 23. do 28. maja u TC „Mercator“

by admin
| 14:18
1605_sajam_knjige_tuzla
  •  
  •  
  •  
  •  

Treći Međunarodni sajam knjige u Tuzli, koji zajednički organizuju Mercator BiH Sarajevo, “Forma Nuova” Tuzla i IKD “University press” Sarajevo, održat će se od 23. do 28. maja 2012. godine.

Sajam će i ove godine okupiti domaće i strane izlagače koji će imati priliku predstaviti sopstvenu izdavačku produkciju i promovisati pojedinačna izdanja iz različitih oblasti.

Projekt se realizira kao značajna međunarodna knjižna, festivalska i sajamska manifestacija, na kojoj će ljubitelji knjige iz Tuzle i okoline imati priliku vidjeti šta im nudi veliki broj domaćih i stranih izlagača, kako iz oblasti izdavačke djelatnosti, tako i iz oblasti grafičke industrije, kancelarijskog materijala i školskog pribora.

U sadržajnom programu sajma bit će organizovane promocije izdavačkih kuća, knjižnih ostvarenja i autoram organiziranje razgovora i panela iz oblasti knjižne produkcije zemalja iz regiona, interaktivne Dječije radionice, susreti bibliotekara iz regiona, prezentiranje savremenih učila i mnoštvo drugih sadržaja.

Kako je najavljeno, domaćin sajma, Mercator Centar u Tuzli, otvorit će vrata sajamskog paviljona posjetiteljima sajma uz besplatan ulaz i besplatno korištenje okolnih parking prostora.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.