U kasarni „Aerodrom Dubrave“: Otvara se Centar za regrutaciju i tranziciju u BiH

by admin
| 15:42
1504_osbih
  •  
  •  
  •  
  •  

Misija Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u BiH u saradnji sa Ministarstvom odbrane BiH organizuje sutra u Tuzli svečanost povodom otvaranja Centra za regrutaciju i tranziciju u kasarni “Aerodrom Dubrave” u okviru projekta “Nato – perspektiva”.

Svečanosti će prisustvovati ministar odbrane BiH Muhamed Ibrahimović, ambasadori SAD i Velike Britanije u BiH Patrik Mun i Najdžel Kejsi, predstavnik norveške Ambasade u BiH pukovnik Džon Olsen, komandant NATO štaba u Sarajevu brigadni general Geri Hofman i šef Misije IOM-a u BiH Đanluka Roko, saopšteno je iz NATO štaba u Sarajevu.

Ovo će biti četvrti centar za regrutaciju i tranziciju u BiH, a tri formirana već se nalaze u Rajlovcu u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru.

Aktivnosti ovih centara uključuju individualno savjetovanje usmjereno na razvoj individualnog plana za reintegraciju po potrebi pojedinaca, kao i podršku u procesu reintegracije asistiranim pojedincima.

Reintegracioni planovi biće finansirani kroz pojedinačne budžete do 3.000 KM.

Cilj programa “Nato – perspektiva” jeste jačanje procesa i pozitivnog uticaja na reformu odbrane u BiH, da obezbijedi podršku za socijanu reintegraciju u civilni život oko 3.000 pripadnika Oružanih snaga BiH koji zbog zakonodavnog ograničenja od 35 godina više ne mogu učestvovati u aktivnoj vojnoj službi.

(TI) / Foto: Ilustracija

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.