Drama na Tušnju: Igrači Slobode ostavili srce na terenu i došli do velike pobjede!

by admin
| 17:03
0504_sloboda

U odnosu na protekle tri utakmice, u današnjem duelu Slobode i Zrinjskog, imali smo priliku gledati „novu Slobodu“.

Borba za svaku loptu, srce na terenu i izražena želja za golom više, i sa čak dva igrača manje, danas je odlikovalo „crveno-crne“, koji su pobjedom  napravili važan korak u borbi za opstanak.

Ekipa Darka Vojvodića je dva puta gubila i isto toliko toliko puta se vraćala u utakmicu. U trenutcima je to izgledalo kao nemoguća misija, posebno kada je nepromišljenim potezom, krajem prvog poluvrmena, zasluženo “pocrvenio” Adin Džafić, te svoj tim ostavio u brojčanom podređenom položaju.

Konačnih 3:2 (0-1 Pehar (16), 1:1 Rahmanović (61), 1:2 Pehar (67), 2:2 – J. Mešanović (72), 3:2 A. Mešanović (87), plod je igre kakvu navijači odavno očekuju od igrača koji nose Slobodin dres.

Trener Darko Vojvodić na kraju stresne utakmice, nije se mogao obratiti novinarima.

– Emotivno sam prazan. Razumite me, ali ne mogu pričati – rekao je kroz suze trener, na kome je bila velika odgovornost zbog crne serije koja je napokon iza tuzlanskog premijerligaša.

Da li je današnja utakmica najava vedrijeg nastavka prvenstva ili bljesak igrača koji su dali i više od onoga što mogu, pokazat će naredni susreti. Bitka za opstanak nije gotova, na Tušnju se moraju savladati Željezničar i Borac, mnogo jače ekipe od danas prosječnog Zrinjskog.

Tuzlainfo / A. V./ Foto (Arhiv)