Incident ili izrežiran događaj: Odbojakšice Maglaja u Tuzli napadnute „suzavac sprejem“!?

by admin
| 8:29
2708odb2
  •  
  •  
  •  
  •  

U redovima Ženskog odbojkaškog kluba Maglaj još su u šoku nakon nedjeljnog skandala u Tuzli na meču protiv domaćeg Studenta u okviru Druge lige FBiH kada je prema njihovim tvrdnjama nepoznati muškarac prišao klupi gošći i najvjerovatnije “biber sprejem” poprskao igračice – piše Dnevni avaz.

Dvije igračice su  pomoć zatražile u Kliničkom centru u Tuzli, a maloljetnoj A. M. je pozlilo.

– Nisam vjerovao da ću ovako nešto doživjeti. Petnaest godina se bavim sportom kao igrač i trener i ništa me nije toliko potreslo kao ovo što se desilo u nedjelju u Tuzli. Ja sam im trener, njihovi roditelji su mi ih povjerili, odgovoran sam za njih. Kako se ovako nešto moglo desiti. Još sam u šoku. Ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo na odbojkaškim terenima – priča duboko potreseni trener Maglaja Tarik Gračić.

Prema njegovim riječima, u trenutku kada je nepoznati mladić poprskao igračice, nastala je panika, djevojčice su teturale, padale…

– Ono što se desilo na utakmici je propust organizatora. Redari koji su bili angažirani na utakmici do dolaska policije nisu uspjeli zadržati osobu koja je sprejem poprskala igračice iz Maglaja – rekaoje Izudin Šarić, portparol MUP-a Tuzlanskog kantona.

Na utakmici, kako je i sam Šarić potvrdio, nije bilo policajaca jer to nisu tražili organizatori. Naime, prema Zakonu o javnom okupljanju mora postojati zahtjev organizatora sportske manifestacije za prisustvom policije.

– Oni su vjerovatno procijenili da se na ovoj utakmici ne očekuju nikakvi incidenti. Pripadnici PU Tuzla – Policijske stanice Centar i dalje tragaju za počiniocem ovog krivičnog djela iz Zakona o nabavljanju, nošenju i držanju oružja TK. Sprej koji je koristilo ovo lice, prema Zakonu, smije se kupiti i koristiti isključivo u samoodbrani – rekao nam je Šarić.

Povodom prekida meča, saopćenjem se oglasio i Student.

– Univerzitetska dvorana u Tuzli je pod stalnim videonadzorom i na snimku s posljednje utakmice nije utvrđeno prisustvo nepoznatog lica iza gostujuće klupe. Također, snimak potvrđuje da nije bilo ni fizičkog kontakta.

Dalje, snimak potvrđuje da nije bilo prskanja “biber sprejem” prema igračici iz Maglaja. U posjedu smo i ljekarskog nalaza koji potvrđuje da je u tom trenutku maloljetna A. M u svom tijelu imala 99 posto kisika.

Zato se rukovodstvo Studenta, nakon najnovijih informacija, pita je li cijeli ovaj slučaj izrežiran i namješten.

Naime, utakmica je prekinuta pri rezultatu 2:0 u korist domaćina, tako da prekid u tom slučaju ide u njihovu štetu. Inače, pobjednik susreta najvjerovatnije ide u doigravanje za Prvu ligu FBiH, pa postoji mogućnost da je cijela situacija iscenirana od strane gostiju, kako bi već izgubljenu utakmicu dobile službenim rezultatom.

I u AOSFBiH, pod čijom ingerencijom je ovo takmičenje, još uvijek provode istragu šta se desilo na utakmicu, te čekaju zvaničnu informaciju od MUP-a TK-a koji analizira snimak iz dvorane.

(Tuzlainfo / Dnevni avaz) / Foto: Ilustracija

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.