Ušteda od 243.000 KM: Vlada TK seli dio institucija u novu zgradu na Ircu

by admin
| 4:08

Na jučerašnjoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku shodno kojoj će se u poslovno-administrativni objekat vlasništvo Vlade Tuzlanskog kantona koji se nalazi u ulici Rudarska 65. u Tuzli, premjestiti dio kantonalnih institucija.

U nedavno obnovljenu zgradu, čija je rekonstrukcija koštala 600.000 KM, bit će smješteni Ured Premijera TK, Ured Vlade TK i Ured za zakonodavstvo, Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša sa Zavodom za prostorno planiranje, Ministarstvo za boračka pitanja i Ministarstvo razvoja i poduzetništva, te Odjeljenje za informisanje Ureda za zajedničke poslove sa salom za konferencije za medije. Rok za preseljenje i smještaj je 30 dana od stupanja na snagu ove Odluke. Na ovoj adresi (Rudarska 65. Tuzla) do daljnjeg biti zvanično sjedište Vlade Tuzlanskog kantona navodi se u Odluci.

Također, Vlada je donijela i Odluku prema kojoj će se u poslovno-administrativnu zgradu u ulici Rudarska 57. u Tuzli, nakon što Ured premijera, Ured Vlade i Ured za zakonodavstvo napuste ove prostorije, smjestiti Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a Ministarstvo zdravstva će se iz prostorija Doma zdravlja u Tuzli, preseliti u poslovne prostorije na prvom spratu u zgradi Rudarskog insituta, Rudarska 72. Tuzla.

Ove odluke donesene su u cilju racionalizacije troškova koje Vlada Tuzlanskog kantona ima po osnovu plaćanja zakupa poslovnih prostora za smještaj kantonalnih institucija. Razmiještanjem ovih institucija i smještajem u vlastite prostore, ostvarit će se uštede u Budžetu Tuzlanskog kantona u iznosu od oko 243.000 KM godišnje.

(TI)