Općina Tuzla: Raspisan Javni poziv za dodjelu nagrada učenicima, studentima i sportistima!

by admin
| 8:25
opcina_tuzla
  •  
  •  
  •  
  •  

Općine Tuzla je objavila Javni poziv za podnošenje prijava redovnih učenika i studenata sa područja općine Tuzla koji su ostvarili nadprosječan uspjeh u školovanju i na međunarodnim takmičenjima u oblasti obrazovanja, kulture, sporta i drugih društvenih djelatnosti.

Na Javni poziv mogu se prijaviti redovni učenici i studenti i sportisti koji pored opštih uslova, ispunjavaju i one da su redovni učenici srednje škole, redovni studenti ili sportisti koji su ostvarili nadprosječne rezultate u učenju ili na međunarodnom takmičenju iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta i drugih društvenih djelatnosti, u prethodnoj školskoj /takmičarskoj godini u pojedinačnoj konkurenciji.

Natprosječnim rezultatom, smatra se: za učenike srednjih škola – odluka o proglašenju za učenika generacije srednje škole, za redovne studente – ostvarena prosječna ocjena u prethodnoj školskoj godini, najmanje 9,5, za učenike i studente – osvojeno jedno od prva tri mjesta na zvaničnim međunarodnim takmičenjima u oblasti nauke, kulture i drugih društvenih djelatnosti, za sportiste – Odluka Sportskog saveza općine Tuzla o proglašenju za najuspješnije sportiste u kategoriji seniora u prethodnoj godini, uključujući i najuspješnijeg sportistu invalida.

Javni poziv ostaje otvoren 15 dana, od dana objavljivanja, odnosno do 26.04.2012. godine, a tekst Javnog poziva možete preuzeti na slijedećem LINK-u.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.