U Tuzli otvoreno Savjetovalište: Besplatne informacije o uštedi energije!

by admin
| 12:40
0204_energija
  •  
  •  
  •  
  •  

Švicarski Caritas i Centar za ekologiju i energiju su u Tuzli i Sarajevu otvorili energetska savjetovališta koja omogućavaju svim građanima da brzo i besplatno dobiju osnovne savjete o efikasnom korištenju energije u zgradarstvu i mogućnostima korištenja obnovljivih izvora energije.

Građanima će biti dostupne informacije i savjeti o: optimalnoj termoizolaciji ovojnice objekta (zid, krov, otvori…), mogućim uštedama energije, izbjegavanju toplotnih mostova, ispravnoj orjentaciji objekata, problemima sa vlagom u prostoru, korištenju energetski efikasnih kućanskih aparata, izboru ili zamjeni energenta, korištenju solarne energije, toplotnim pumpama kao i drugim mogućnostima smanjenja potrošnje energije u zgradarstvu.

Savjete u Tuzli možete potražiti putem telefona, e-maila i web stranice. Radno vrijeme savjetovališta je: ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom od 9.00 – 14.00 sati, na adresi Centar za ekologiju i energiju M.Ž. Crnogorčevića 8, a više informacije možete dobiti i putem web stranice www.ekologija.ba.

(TI) / Foto: Ilustracija

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.