Pola godine nakon „LeTZ aqua dance“: Još nema potvrde da su Tuzlaci oborili Ginisov rekord!

by admin
| 11:51
2309_letz1

I nakon pola godine od septembarske manifestacije „Letz aqua dance“, u okviru koje je oko 3000 ljudi učestvovalo u obaranju Ginisovog rekorda u najmasovnijem aerobiku u vodi, organizatori manifestacije nisu dobili potvrdu da je rekord oboren..

Naime, na zvaničnoj stranici Ginisovih rekorda navedeno da rekord koji su Tuzlaci „oborili“ još uvijek drži Pattaya beach (Thailand), gdje je 10 minuta istezanja u vodi uradilo 2047 osoba.

– Cijeli projekat smo realizovali sa skromnim budžetom i bez veće podrške zajednice. Tako da nismo mogli uplatiti ni 700 dolara za urgentniju reakciju predstavnika „Ginisovih rekorda“. Dokumentaciju smo poslali redovnim putem, tako da i mi s nestrpljenjem očekujemo potvrdu. Do sada smo imali sigurno deset upita prema njima, ali odgovora još uvijek nema – rekao nam je Zlatko Berbić, organizator manifestacije čiju su produkciju radili Radio Kameleon i agencija Colosseum.

Od dva ranije oborena rekorda koja su se našla u Ginisovoj knjizi rekorda, Tuzlaci još uvijek drže onaj iz 2010. u najmasovnijem valceru na svijetu, dok je  najmasovniji poljubac iz 2007. godine do sada već nekoliko puta obaran.

Tuzlainfo / N. Ć.