Šef misije OSCE-a i Jasmin Imamović razgovarali o ideji promjene datuma lokalnih izbora!

by admin
| 15:40
opcina_tuzla
  •  
  •  
  •  
  •  

Vršilac dužnosti šefa Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, gospodin Andrea Cellino sa saradnicima, sastao se danas, 30.03. 2012. godine sa načelnikom Općine Tuzla, Jasminom Imamovićem.

Današnji sastanak nastavak je sastanaka koje je načelnik Imamović održao sa predstavnicima OSCE-a u proteklom periodu.

Gospodin Cellino i načelnik Imamović razgovarali su danas o dvije teme: o potrebi i prednostima reforme Ustava FBiH i idejama koje su prisutne u medijima, a koje se odnose na promjenu datuma lokalnih izbora u BiH. Također, jedno od pitanja o kojem se razgovaralo na sastanku je način na koji misija OSCE-a može podržati diskusiju o reformi Ustava FBiH.

Ovom prilikom, gospodin Cellino i načelnik Općine Tuzla izrazili su međusobno zadovoljstvo nivoom saradnje OSCE-a i Općine Tuzla. Načelnik Imamović pohvalio je ulogu OSCE-a u Tuzli, te naglasio da se ured OSCE-a, u jednom dugom nizu godina,  pokazao veoma korisnim za građane Tuzle. Gospodin Cellino je kazao da bi Evropska unija trebala podržati ideje koje Bosnu i Hercegovinu vode ka boljem funkcionisanju i efikasnijem korištenju sredstava iz dostupnih fondova.

Na kraju, gospodin Cellino je obećao razgovarati sa svojim kolegama  iz EU institucija o idejama o kojima je bilo riječi na  današnjem sastanku.  Također, izrazio je spremnost  OSCE-a da pruži svoj doprinos jačanju debate i postizanju konsenzusa među političkim liderima u BiH.

(TI / tuzla.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.