Ljekarska komora TK-a: Završen Drugi tečaj Škole dijabetesa

by admin
| 17:01
2603_dijabetes
  •  
  •  
  •  
  •  

Ljekarska komora Tuzlanskog kantona realizovala je 24. i 25. marta Drugi tečaj Škole dijabetesa. U pitanju je druga ovakva edukacija posvećena preveniranju i liječenju dijabetesa za ljekare sa teritorije Federacije BiH i Brčko Distrikta.

Škola je međukantonalnog karaktera namijenjena ljekarima specijalistima interne i porodične/obiteljske medicine.

Dvodnevna Škola je realizovana kroz niz stručnih predavanja kao i praktičnih radionica sa polaznicima.

Predavači u Školi dijabetesa bili su vrsni stručnjaci koji su pored osnova o ovoj bolesti izlagali i o važnosti prehrane, farmakološkom tretmanu, samokontroli ŠUK-a, tehnikama aplikacije inzulina, ali i posttransplantacionom diabetes mellitusu.

Sponzorstvo Drugog tečaja Škole dijabetesa preuzela je kompanija Novo Nordisk.

Kvalitet organizacije, stručnost predavača te različiti pristupi dijabetesu samo su neki od aspekata za koji su polaznici Škole imali riječi hvale. Ohrabreni uspjehom do sada realizovanih Škola, kao i pohvalama upućenim od strane učesnika i predavača, već sada možemo obećati da ćemo do kraja kalendarske godine realizovati Treću školu dijabetesa.

Uvjereni smo da će Škola kroz razmjenu iskustava i znanja među ljekarima poučiti dobre efekte u tretmanu oboljelih od dijabetesa i uticati na to da se o prevenciji govori mnogo više nego je to sada praksa.

Tuzlainfo / B. K.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.