Tragom anonimnog pisma: Ko privatizira Kliniku za kardiovaskularne bolesti UKC-a Tuzla?

by admin
| 12:21
ukc_tuzla
  •  
  •  
  •  
  •  

Upravnom odboru Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, ovih dana je, kako saznaje oslobođenje, stiglo pismo uposlenika Klinike za kardiovaskularne bolesti u kojem se traži da se ispita stanje na toj Klinici.

U pismu je navedeno da je ova Klinika „privatizirana“ od strane njenog direktora Midhata Nurkića, koji je ujedno i vlasnik privatne poliklinike.

Naime, kako se navodi, pacijenti iz Nurkićeve poliklinike zaobilaze liste čekanja za operativne zahvate na srcu, koji se rade na UKC-u Tuzla.

Amer Odobašić, predsjednik Upravnog odbora UKC-a Tuzla, u izjavi za naš list je kazao da je dobio anonimno pismo, te da će o njemu raspravljati u ponedjeljak na sjednici.

– Znači, ja sam pročitao tu prijavu. Ne sumnjam ja da taj neko što je pisao ima argumente za ovo. Uvijek tu ima malo nečeg što vjerovatno ima malo i istine. Sad, ne mogu se ja tu izjašnjavati, niti će se Upravni odbor tu izjašnjavati. Upravni odbor će to primiti kao informaciju. Ja ću sugerisati direktoru(Elmir Čičkušić op.a.) da nakon određenih provjera, uslovno rečeno, iznesenih činjenica, da on informiše Upravni odbor“ kazao nam je Odobašić.

Također, navedeno je u pismu, uposlenici su se ranije obraćali Čičkušiću, upozoravajući da na ove nelegalne aktivnosti, te, dodajući, da oni ne žele tretirati i liječiti pacijente kojima je u privatnoj ordinaciji naplaćena usluga. No, piše u pismu, Čičkušić nije reagovao na ova upozorenja.

S druge strane, upitali smo Odobašića da prokomentariše dijelove pisma u kojem se Nurkić optužuje da „privatizira“ Kliniku za kardiovaskularne bolesti.

– Pa eto, to je na papiru, ali o tome se priča. Mislim, moram reći da se priča. Ima tu sigurno nešto. Ja slušam to podugo, i kad nisam bio predsjednik Upravnog odbora. E sad, tu je direktor i njegovi direktori da to provjere i da nas informišu je li to tačno – kazao nam je Odobašić.

Tuzlainfo / S. K. – Oslobođenje (preneseno uz dozvolu autora)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.