Prijem: Američka konsultantska firma traži interes u ekonomskom razvoju TK-a

by admin
| 7:58
2203_prijem
  •  
  •  
  •  
  •  

Ministrica razvoja i poduzetništva u Vladi TK-a Dijana Bilanović danas je u prostorijama Ministarstva održala je sastanak sa predstavnicima konsultantske firme CHEMONICS  sa sjedištem u Washingtonu DC, Howardom Ockmaniom i Nerminom Zukićem.

Predstavnici  CHEMONICS upoznali su Ministricu o radu i djelovanju ove firme u oblasti međunarodnog razvoja,  te promicanju društvenih i gospodarskih promjena u svijetu.

Naročit interes iskazali su za problematiku ekonomskog razvoja TK-a u cilju eventualnog planiranja budućih projekata CHEMONICS.

Ministrica Bilanović upoznala je predstavnike CHEMONICS o strateškim ciljevim Ministarstva i to: Jačanje organizacionih i institucionalnih kapaciteta ministarstva, Jačanje konkurentnosti  MSP i obrta, Stvaranje povoljnog poslovnog okruženja za razvoj poduzetništva, te predstavila aktivnosti koje su planirane na realizaciji ovih strateških ciljeva.

Ministrica je naglasila da su u toku 2011. godine urađeni Strateški plan i Akcioni plan te da smo  jedini kanton koji je izradio Strateški plan na nivou Federacije BiH.  Na osnovu ova dva dokumenta sačinjen je i Budžetski zahtjev  kojim su precizirane   potrebe za pojedine oblasti, kao logičan način planiranja sredstava.

Također su prezentirani projekti za koje Ministarstvo traži sredstva za implementaciju.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.