ZZO TK-a: Šehzada Salihbašić ostaje v.d. direktor, Budžet veći nego prošle godine!

by admin
| 16:44
0503_sehzada
  •  
  •  
  •  
  •  

Nedavno smo pisali da je u toku raspisivanje javnog oglasa za izbor direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja  Tuzlanskog kantona, čime je napravljen prvi korak ka promjeni na rukovodećoj poziciji ove ustanove.

Međutim, u okviru kadrovskih pitanja Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj sjednici je donijela Rješenje kojim se dosadašnja direktorica Šehzada Salihbašić do okončanja postupka i imenovanja novog direktora, a najduže do 60 dana, imenuje za vršioca dužnosti direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona.

Danas je usvojen i Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona za 2012. godinu. Ukupno planirana sredstva za 2012.godinu iznose 200.246.509 KM što je za 3,05 posto više u odnosu na sredstva planirana Finansijskim planom Zavoda za 2011. godinu.

Planirana prosječna sredstva po osiguranom licu u 2012. godini iznose 451,00 KM što je za 20,44 KM ili 4,75 posto više u odnosu na planirana sredstva u prethodnoj godini.

Do povećanja sredstava je došlo i poskupljenjem markice zdravstvenog osiguranja, koja ove godine iznosi 20 umjesto dosadašnjih 16 KM.

Plan će biti upućen Skupštini Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

(TI) / Foto: Šehzada Salihbašić – direktorica još 60 dana

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.