Odluka OŠCZ-e: Zabranjuje se paljenje korova i rastinja!

by admin
| 8:00
01_tuzla
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon što je u Opštinskom štabu civilne zaštite Tuzla u posljednja četiri dana evidentirana pojava enormno velikog broja požara (80 požara) usljed paljenja korova od strane građana, jučer je održana vanredna sjednica OŠCZ.

 

Konstatovano je da na ovakav način neodgovorni pojedinci učestvuju u počinjenju krivičnog djela izazivanja opće opasnosti i druga zabranjena djela, ugrožavajući pri tome živote ljudi, javnu i privatnu imovinu, te da je stanje protivpožarne zaštite kritično.

 

Odlukom OŠCZ Tuzla zabranjuje se paljenje korova i rastinja radi pobavljanja proljetnih, poljoprivrednih i drugih radova i zahtijeva se punu mobilnost svih službi, a posebno Službe civilne zaštite i Profesionalne vatrogasne jedinice.

 

OŠCZ zahtijeva puni mobilnost članova Savjeta MZ-a radi preduzimanja i prevetivnih mjera otklanjanja opasnosti od požara, kao i mjera na otkrivanju počinilica ovih nedozovoljenih radnji.

 

Od organa policije i pravosuđa, OŠCZ zahtijeva da zaštite javnu i privatnu imovinu, živote i zdravlje osoba od osoba koje paljenjem vrše krivična djela izazivanja opće opasnosti.

 

Naredna vanredna sjednica OŠCZ zakazana je za danas u 13 sati.

 

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.