Izbori u OO SDA Tuzla: Sabahudin Imamović novi predsjednik, Bukvarević i Zildžić potpredsjednici

by admin
| 9:36

Nakon uspješno sprovedenih izbornih skupština u mjesnim odborima, 30. aprila 2015. godine je u BKC-u Tuzla održana izborna skupština za novo rukovodstvo Općinskog odbora odbora SDA Tuzla.

Uz prisustvo velikog broja delegata, predstavnika svih mjesnih odbora, brojnih gostiju, te sprovedene izborne procedure izabrano je novo rukovodstvo Općinskog odbora SDA Tuzla. Većinom glasova, za predsjednika je izabran Sabahudin Imamović dipl.pravnik, dok će njegovi potpredsjednici biti dosadašnji predsjednik doc.dr.sc.Salko Bukvarević te Salko Zildžić, dipl.profesor sporta.

Izvršni odbor SDA Tuzle će činiti: Albina Vicković dipl.žurnalista, Senada Šahović ekonomski tehničar, Bajazit Jašarević dipl.ing.elektrotehnike, Admir Andelija dipl.ing.elektrotehnike, Beriz Sakić bachelor ing.saobraćaja i bachelor ekonomije, Emir Softić dipl.pravnik, Nahid Mehić pukovnik ARBiH i OS BiH, Edin Haračić dipl. socijalni radnik, Mirza Tupajić magistar prirodnih nauka iz oblasti hemije, Vehid Mehmedinović SSS, Nevres Hurić magistar tehničkih nauka, prof.dr.sc.Zijah Rifatbegović specijalista opšte hirurgije, Asmir Salkić dipl.kriminalist, Suad Zonić dipl.ing rudarstva.

U svom obraćanju novoizabrani predsjednik Sabahudin Imamović je istakao kako smatra  da je OO SDA Tuzla sposoban da sprovede zacrtane ciljeve, prije svega povećanje izbornog rezultata koji će omogućiti pozicioniranje OO SDA Tuzla na mjesto koje mu objektivno pripada.

„ Neophodno da SDA bude prepoznata kao ozbiljan politički faktor koji je svjestan tuzlanskih osobenosti i koji je sposoban rješavati probleme svakodnevnog života, čiji su članovi aktivni sudionici društva, koji prepoznaju potrebe svoje sredine i koji aktivno učestvuju u njihovom rješavanju. SDA mora okupljati najuglednije pojedince koji u svojim sredinama mogu ponijeti ulogu lidera i koji će biti vjerodostojni reprezenti politike SDA. Za izgradnju povjerenja u SDA, njenu politiku i njene organe neophodno je staviti do znanja da u našim redovima nema mjesta za one koji su narušili ugled stranke i koji su iznevjerili ukazano povjerenje. SDA  treba biti prepoznata i kao nosilac svih dobrih i progresivnih ideja, čiju politiku karakteriše briga o javnom dobru i interesu građana i koja je spremna da preuzme ulogu upravljanja Tuzlom izgrađujući je kao otvoren grad i mjesto ugodno za život. Od svog osnivanja pa do danas SDA Tuzle je prošao kroz mnoga teška razdoblja: bio prepušten na milost i nemilost jakom političkom protivniku, bez podrške, finansijskih sredstava, slabljen unutarstranačkim sukobima, ipak je opstao, sačuvao svoje članstvo djelujući kao najjača opoziciona stranka i osvajajući stopu po stopu političkog prostora. Najveća vrijednost ovog odbora su njegovi članovi. Iako su zbog svog članstva u SDA trpjeli u svom svakodnevnom životu, ostali su vjerni njenoj ideji. Zbog toga ću ponoviti ono što sam bezbroj puta isticao – SDA Tuzle ima najhrabrije i najodanije članove i zbog toga mi je velika čast biti na čelu ovakvog Općinskog odbora. „ – kazao je predsjednik OO SDA Tuzle Sabahudin Imamović. 

Prisutnima su se na izbornoj skupštini OO SDA Tuzle obratili potpredsjednik SDA BiH gospodin Safet Softić kao i premijer TK gospodin Bego Gutić koji su čestitali Općinskom odboru SDA Tuzle za demokratičnost i jedinstvo koje je pokazano tokom izborne procedure – saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću OO SDA Tuzla.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.