Novi problemi za FK Sloboda: Tužbe podnijeli Raca, Milošević, Mujić i Karadža!

by admin
| 15:05
0903_milosevic
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon što im je NSBIH danas privremeno ukinuo suspenziju, te “život” tuzlanskog premijerligaša produžio do 30. aprila, na vidiku su novi problemi za FK Sloboda.

Naime, kako je iz izvora bliskih NSBiH-u potvrđeno portalu Tuzlainfo.ba, protiv FK Sloboda tužbe su podnijela još četiri igrača, koji putem bh. kuće nogometa žele naplatiti obećana, a nikada isplaćena sredstva na ime ranije potpisanih ugovora sa FK Sloboda.

Radi se o Darku Raci, Semjonu Miloševiću, Senadu Mujiću i Alvinu Karadži, koji su u prošloj sezoni nosili „crveno-crni“ dres.

Njihovi zahtjevi za naplatu duga pod prijetnjom suspenzije FK Sloboda, naći će se već na narednoj sjednici Disciplinske komisije NSBiH-a.

Ukoliko u ova četiri slučaja Disciplinska komisija presudi u korist igrača, dug od 70.000 KM koji Tuzlaci moraju isplatiti Stefanu Gavariću i Damiru Smajloviću mogao bi biti uvećan za još nekoliko desetina hiljada konvertibilnih maraka.

Ali ni tu neće biti kraj, jer tek trebaju doći na red slučajevi Merseda Malkića, te klupskih uposlenika, čija se pozicije nalaze u sistemu licenciranja, a kojim naknade nisu isplaćane više od godinu dana.

(TI) / Foto: Semjon Milošević (Arhiv)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.