Delegacija studenata iz SAD i zemalja Evrope posjetila Tuzlu!

by admin
| 11:15
0703_studenti
  •  
  •  
  •  
  •  

Načelnik Općine Tuzla, Jasmin Imamović, primio je jučer u posjetu delegaciju studenata iz različitih zemalja Evrope i Sjedinjenih Američkih Država, uključujući studente prestižnih američkih univerziteta, kao što su Yale i Stanford. 

Posjeta je upriličena u okviru studentskog programa i posjete studenata Bosni i Hercegovini, koji su realizirani kroz saradnju Centra za postkonfliktna istraživanja iz Sarajeva i Univerziteta iz Kopenhagena.

Tema programa je tranziciona pravda u postkonfliktnom društvu. U okviru ovog programa i posjete gradovima u BiH, studenti se susreću sa velikim brojem nevladinih organizacija, političkim predstavnicima, te predstavnicima akademske i međunarodne zajednice.

Prilikom svoje posjete Tuzli, studenti su izrazili želju upoznati se sa načelnikom Jasminom Imamovićem, koji je održao kraće predavanje o istoriji grada Tuzle, sa posebnim naglaskom na političke i društvene prilike u periodu od 1992.-1995. godine.

Studenti su posebno izrazili oduševljenje prezentacijom o strategiji razvoja Tuzle i napretkom koji je u posljednjih deset godina ostvaren u oblasti razvoja visokih tehnologija, komunalne izgradnje i turizma.

Studenti su se zahvalili na gostoprimstvu i pohvalili strategiju razvoja Tuzle, sa kojom ih je, također, upoznao načelnik Imamović, Tokom prijema studenti su, kroz razgovor, pokazali interesovanje o perspektivama razvoja Bosne i Hercegovine, te  postavljali pitanja u vezi sa političkim uređenjem Bosne i Hercegovine, perspektivama pristupanja naše zemlje euroatlantskim integracijama i sl.  Nakon posjete Tuzli delegacija je nastavila put ka Srebrenici.

Tuzlainfo / tuzla.ba

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.