Saradnja UKC-a i slovačkog stručnjaka: Primjenili najnovije metode ugradnje kohlearnih implantata

by admin
| 7:46
0203_ukc
  •  
  •  
  •  
  •  

U radnoj i prijateljskoj posjeti, a s cijem prezentiranja novih operativnih tehnika kod ugradnje kohlearnih implantata, na Klinici za bolesti uha, grla i nosa UKC-a Tuzla, nedavno je boravio prof. dr. Milan Profant, šef ORL klinike u Bratislavi (Slovačka Republika).

Uvaženi slovački stručnjak kroz kontinuiranu saradnju sa tuzlanskim timovima, još od 2003. godine, aktivno doprinosi stalnom unapređenju tehnika rada i implementacije projekta ugradnje kohlearnih implantata u UKC Tuzla.

I ovom je prilikom zajedno sa tuzlanskim ljekarima, prezentirajući novi pristup u cilju poboljšanja operativne tehnike, uradio nekoliko operativnih zahvata.

– Prof.dr.Milan Profant je prije svega prijatelj naše kuće i kontinuirana saradnja koju imamo dugi niz godina rezultirala je uspješnom implementacijom projekta ugradnje kohlearnih implantata. Do sada smo na našoj klinici ugradili 37 kohlearnih implantata. Prilika za edukaciju i razmjenu veoma korisnih iskustava koja je otvorena dolaskom prof. Profanta omogućava i naš stalni razvoj u ovoj oblasti,“ rekao je prof.dr.Fuad Brkić, direktor Klinike za bolesti uha, grla i nosa UKC Tuzla.

– Moj dolazak, takođe, iskoristili smo da obavimo određene preglede i operativne zahvate. Zajedno sa tuzlanskim timom i ljekarima Prim.dr Ahmedom Alečkovićem i dr. sci. Šekibom Umihanićem uradili smo zahvate u kojima smo primjenili najnovije pristupe kod ugradnje kohlearnih implantata –  rekao je prof.  Profant.

O kakvom stručnjaku se radi, govori činjenica da je Prof. dr Milan Profant pored što ima ogromno iskustvo u oblasti ugradnje kohlearnih implantata i Generalni sekretar IFOS-a (International Federation of Oto-Rhino-Laryngological Societies).

(TI / UKC Tuzla)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.