Bračni par iz Kanade donirao 20.000 dolara UKC-u Tuzla

by admin
| 20:33
ukc_tuzla
  •  
  •  
  •  
  •  

Kanadski bračni par Amira i Michael Dan iz Toronta donirali su Klinici za neurohirurgiju UKC Tuzla novčani iznos od 20.000 $.

Nakon kratkotrajnog upoznavanja sa klinikom i načinom njenog rada, gospođa Amira Dan i njen suprug inače poznati neurohirurg iz Toronta Michael Dan, odlučili su ovom donacijom pomoći unapredjenju svakodnevnog rada klinike i njenog osoblja.

Donacija će biti iskorištena za nabavku dodatne opreme za operacioni mikroskop koji se svakodnevno koristi pri izvodjenju složenih neurohirurških operacija. Operativni zahvati će se na ovaj način putem video-veze moći prenositi unutar i izvan klinike, snimati i fotodokumentovati.

Ostatak donacije biće iskorišten za unaprednje informacionog sistema klinike, čime će se svakodnevni rad osoblja sa pacijentima podići na viši nivo.

Osim navedene donacije, zahvaljujući angažmanu Dr. Michaela Dana i profesora Andresa Lozana, direktora Klinike za neurohirurgiju Univerziteta u Torontu, uspostavljena je jednogodišnja stipendija za jednog neurohirurga iz Bosne i Hercegovine za akademsku 2012/13 godinu.

Ova stipendija će omogućiti jednogodišnju edukaciju neurohirurga koji je kvalificiran da radi u BiH i ispunjava druge kriterije za obavljanje prakse u provinciji Ontario. Edukacija će se sprovoditi na Klinici za neurohirurgiju Univerziteta u Torontu.

Ovom donacijom i sticanjem mogućnosti dodatne edukacije bosanskog neurohirurga u Kanadi, Klinika za neurohirurgiju UKC Tuzla pokazala je da su profesionalizam, znanje i nesebično zalaganje osoblja primjeri uspješnog rada koji se prepoznaje i izvan granica BiH.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.