SBB BiH Tuzla: Protiv pohađanja nastave subotom i smanjanja plata prosvjetarima!

by admin
| 15:20
2702_sbbbih
  •  
  •  
  •  
  •  

Aktuelna problematika u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja bila je glavna tema današnje konferencije za štampu Općinskog odbora Saveza za bolju budućnost BiH Tuzla, održanoj u prostorijama stranke.

Predsjednik OO SBB BiH Tuzla, mr.Aleksandar Remetić i predsjednik Savjeta za obrazovanje, nauku, kulturu i sport OO SBB BiH Tuzla, doc.dr. Enes Huseinagić, na današnjoj press konferenciji su uakzali na nesavjestan utjecaj Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK-a na direktore osnovnih i srednjih škola.

Njihove primjedne se odnose na izvođenje nastave u  okviru  šestodnevne  radne  sedmice, prema kojoj   učenici  osnovnih  i srednjih škola  pohađaju  nastavu  subotom, zbog čega je potrebno tražiti adekvatnije riješenje.

Kako je istaknuto, Savjet za obrazovanje OO SBB BiH Tuzla u cjelosti podržava zahtjeve Sindikata radnika osnovnog i srednjeg obrazovanja, te  smatra  krajnje  neprimjerenim donošenje  jednostrane Odluke Vlade TK o smanjenju  plata  i naknada  prosvjetnim  radnicima.

(TI/ OOSBBBiH)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.