Nakon saniranja dijela štete: Narodno pozorište Tuzla nastavlja sa radom!

by admin
| 9:44
Narodno_pozoriste_Tuzla
  •  
  •  
  •  
  •  

Narodno pozorište Tuzla u protekle dvije sedmice, zbog otapanja snijega, bilo je primorano da obustavi sve svoje aktivnosti u pozorišnoj zgradi iz bezbjedonosnih razloga za publiku i izvođače.

Iz Narodnog pozorišta danas su obavijestili javnost da su stekli uslove za nastavak rada.

– Na pojedinim dijelovima zgrade krov je prokisnuo i poplavio dio glumačkih kabina, scene kao i drugih dijelova zgrade koje smo morali isključiti sa napajanja električne energije da ne bi došlo do požara. Uslijed poboljšanja vremenskih prilika, detaljnog ispitivanja uslovnosti i bezbijednosti zgrade od strane nadležnih Općinskih inspekcija, čišćenja snijega sa krova pozorišne zgrade pri čemu su nam pomogli članovi vatrogasne brigade, kao i saniranja jednog dijela štete, možemo nesmetano nastaviti raditi – istakli su u Narodnom pozorištu.

Narodno pozorište Tuzla se zahvalilo Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Tuzla, Civilnoj zaštiti, Općini Tuzla i njenim službama, nadležnom Ministarstvu i Vladi TK koji su im dali veliku podršku kao i obećanje da će se u dogledno vrijeme pristupiti rekonstrukciji pozorišne zgrade.

Prva predstava će biti izvedena u ponedjeljak, 27. februara 2012. godine, i to „ODMOR ZA UMORNE JAHAČE ILI DON JUANOV OSMJEH“ Ivice Ivanca u režiji Nine Kleflin, a u srijedu, 29. februara 2012. godine biće izvedene Čehovljeve „TRI SESTRE“ režija Admir Glamočak. Obje predstave počinju u 19,30 sati.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.