MUP TK: Pronađeno 20 saksija sa kanabisom

by admin
| 18:01

Postupajući po naredbi Općinskog  suda Živinice, dana 29.04.2015. godine policijski službenici Uprave policje OKP PU Živinice – PS Kladanj su izvršili pretres porodične kuće i vozila koji koristi 35-godišnjak  iz Kladnja.

Prilikom pretresa  pronađeno je 20 saksija u kojima su se nalazile  22 stabljike koje svojim izgledom asociraju  na indijsku konoplju „Canabis sativa“ i dvije table (spera) na kojim se nalazi 16 komada sijalica za rasvjetu koja je korištena za poboljšanje proizvodnje navedenih biljaka.

Tridesetpetogodišnjak je  lišen slobode i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238.  KZ FBiH.

Pronađeni predmeti su privremeno oduzeti  radi vještačenja, a policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, nakon čega će protiv 35-godišnjaka nadležnom Kantonalnom tužilaštvu biti dostavljen Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu – saopšteno je iz MUP-a TK.

(TI)