Predstavnici Vlade TK-a posjetili tuzlansko pozorište: Hitno pronaći rješenje za rekonstrukciju objekta!

by admin
| 13:43
Narodno_pozoriste_Tuzla
  •  
  •  
  •  
  •  

U povodu novonastale situacije koja je izazvana elementarnom nepogodom u prostorijama Narodnog pozorišta Tuzla, danas su premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević, ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta prof. dr. Nađa Avdibašić-Vukadinović i pomoćnik ministrice za kulturu Zlatko Dukić posjetili JU Narodno pozorište u Tuzli.

Posjeta je upriličena na inicijativu ministrice Avdibašić-Vukadinović, s ciljem pronalaženja zajedničkih mogućnosti Vlade Tuzlanskog kantona i Općine Tuzla u rješavanju i saniranju novonastalih problema uzrokovanih otapanjem snijega.

Premijer Čaušević ovom prilikom je istakao važnost projekta trajne sanacije i rekonstrukcije cjelokupnog objekta.

– Vlada Tuzlanskog kantona i Općina Tuzla moraju definitivno dogovoriti na koji način da se uradi projekat sanacije i rekonstrukcije, pronaći trajno rješenje jer svaka nova nepogoda dovest će do ovoga – rekao je Čaušević.

S obzirom na činjenicu da je došlo do ukupne obustave rada Pozorišta, kako bi se zaštitili ne samo uposlenici, već i posjetioci ove kuće, u obavezi je društva i suosnivača da se ovom problemu pristupi na ozbiljan način. Današnja posjeta je dobra poruka o namjeri da Opština Tuzla i Kanton zajednički pristupi ovoj obavezi, te da se što prije uspostavi rad u ovoj kući – istakla je ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Avdibašić-Vukadinović.

Direktor Narodnog pozorišta Armin Ćatić sa saradnicima se zahvalio na posjeti i onome što predstoji u vezi sa sanacijom, a to je podsticaj ovoj kući da lakše prebrodi ove neplanirane probleme.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.