(FOTO) Izabrana Miss Živinica: Pet djevojaka izborilo učešće u castingu za Miss TK-a!

by admin
| 6:09
2002_miss1
  •  
  •  
  •  
  •  

Direkcija Miss BiH za Miss Svijeta je počela sa organizovanjem općinskih izbora ljepote, te selektiranjem djevojaka koje će se naći u samoj završnici ovog takmičenja.

Tako je prošle sedmice organizovan izbor za Miss općine Živinice, na kojem je lentu koja pripada najljepšoj na ovom izboru ponijela Emina Muminović, studentica je Prirodno matematičkog fakuteta Univeriteta u Tuzli.

Natjecalo se 16 djevojaka, a pet najljepših je steklo pravo učešća na castingu za Miss Tuzlanskog kantona 2012.

Prva pratilja je Jasmina Jagodić, a druga  Emina Turalić. Za Miss fotogeničnosti  izabrana je Eldina Konjičanin, a Miss šarma je Melisa Halilović.

Na dan izbora, koji se pod pokroviteljstvom općinskog načelnika Hasana Muratovića održao u BKC-u Živinice, sve učesnice izbora su dijelile edukativne letke “Nosim ružičasto za moju mamu” kako bi svoje vršnjakinje ali i ostale sugrađanke upozorile na obavezne samopreglede i kontrolu dojki kako bi se spriječio razvoj bolesti raka dojke.

Ova kampanja se sprovodi u svim gradovima gdje se održava izbor za Miss, a kako bi se povećala svijest kod osoba ljepšeg spola o važnosti prevencije raka dojke.

Voditelj programa bila je Njegica Balorda, u muzičkom dijelu programa je nastupio Nodivo, a učesnice izbora su se predstavile u odjeći za mlade BLAST JEANS, dok se za haljine pobrinula modna dizajnerica Svjetlana Vuković Ceca.

Tuzlainfo / A. V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2002_mis3

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.