MUP TK-a brzo reagovao: Uhapšene dvije osobe koje su oskrnavile kapelu u Bukinju!

by admin
| 17:53
0101_muptk

Nakon što je jučer u MUP-u TK-a održan vanredni prošireni kolegij ministra unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i v.d. policijskog komesara TK-a, povodom razmatranja stanja sigurnosti na području Tuzlanskog kantona, s posebnim osvrtom na krivična djela napada na vjerske i sakralne objekte, rezultati su bili evidentni već danas.

Naime, službenici policije Policijske uprave Tuzla su maksimalnim angažovanjem i poduzimanjem intenzivnih operativnih mjera otkrili počinioce četiri krivična djela “Teške krađe” nad kapelom “Sveti Anto” u tuzlanskom naselju Bukinje.

Utvrđeno je da se S.F., (17) i A.H. (25), oba iz Tuzle dovode u vezu s učinjenim navedenim krivičnim djelima, dok se daljim radom došlo do saznanja da se u vezu s učinjenjem istih mogu dovesti još tri lica (sva lica su od ranije poznata policiji po činjenju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata).Oba lica su predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzla.

U informaciji MUP-a TK-a, ustaknuto je i to da su u slučaju napada na kapelu “Sveti Ante” u naselju Bukinje, izneseni netačni podaci o broju izvršenih napada (“sedamnaest”), jer je prema zvaničnim podacima MUP TK-a evidentirano ukupno šest krivičnih djela, od čega su dva rasvijetljena, dok je u toku intenzivni rad na rasvjetljavanju preostalih krivičnih djela napada na vjerske i sakralne objekte.

Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Bego Gutić je zajedno sa ministrom industrije, energetike i rudarstva TK-a Željkom Knežičekom, jučer je boravio u radnoj posjeti Franjevačkom samostanu sv. Petra i Pavla u Tuzli, gdje se sastao sa gvardijanom fra. Zdravkom Anđićem, kojom prilikom su u ime Vlade Tuzlanskog kantona izrazili žaljenje i osudu napada, te izrazili punu podršku sprečavanju i suzbijanju navedenih krivičnih djela.

(TI)